Over de Drumcirkel

In deze Drumcirkel drummen we rond een vuur (of als het nat weer is rond de houtkachel). We delen wat ons bezig houdt en drummen voor dat wat er is. 

Wat is een Maancirkel? 

Een Maancirkel is een besloten Cirkel van vrouwen die iedere maan(d) bij elkaar komen om met elkaar te delen wat er speelt in hun leven en te leren van elkaars levenswijsheid.

Aan het begin van iedere Maancirkel maken we verbinding met de Natuur en haar Krachten en ons diepere zelf.  Tijdens de Maancirkel werken we met de energie van de Maan en thema’s die daar op dat moment bij horen. We voeren rituelen uit en gaan de verbinding van het Zusterschap aan. We delen wat ons bezighoudt en waar we tegenaan lopen in ons leven en we doen helingswerk. Daardoor leren we onszelf beter kennen en kunnen we allemaal nieuwe stappen zetten op het pad van Volwassen Vrouw naar Wijze Vrouw.

Tijdens de bijeenkomsten ondersteun ik het proces met een drum, sjamanistische technieken, opstellingen, geleide visualisaties, creativiteit, lichaamsgerichte en zelfbewustzijns-oefeningen, meditatie of wat zich maar aandient.

We doen dit binnen de veiligheid van een Heilige Ruimte die we aan het begin van iedere bijeenkomst van de Maancirkel opnieuw samen creëren.

Wanneer is deze maancirkel voor jou?

 

Als jij (bijna) klaar bent om je wijsheid met andere vrouwen te delen

Als vrouw leg je in je leven een pad af van Maiden naar Woman naar Crone. In de overgang van Woman naar Crone ga je het verlangen voelen om je wijsheid te delen met anderen. Je krijgt het gevoel dat je iets te brengen hebt, maar weet nog niet altijd hoe en wat precies.

Als jij de wens hebt je verbinden met andere vrouwen

Door je te verbinden met andere vrouwen kom je erachter wat precies jouw unieke wijsheid is en wat jij kan leren van anderen. En dat je niet alleen bent en het niet alleen hoeft te doen.

Als je een commitment wilt maken om een jaar lang maandelijks samen te komen

Door maandelijks tijd te nemen om bij elkaar te zijn kunnen we de verbinding van het Maanzusterschap aangaan en in de veiligheid van een besloten kring de volgende stap maken in onze persoonlijke en collectieve ontwikkeling.

 

Voel jij een volmondig JA bij de hierboven genoemde punten?

Dan ben je van harte welkom in de Volle Maancirkel van 2021.

Want in de Volle Maancirkel is het precies DAT wat we gaan doen. Vanaf januari 2021 komen we elka Maan(d) met twaalf vrouwen bij elkaar om ons verbinden met onszelf en met elkaar. We gaan onze wijsheid delen, zodat we kunnen leren van elkaar en elkaar kunnen ondersteunen op weg naar de volgende fase in ons leven, die van de Crone of Wijze Vrouw.

 Daarbij maken we gebruik van sjamanistische rituelen en laten we ons ondersteunen door de Krachten en Spirit helpers van de Maancirkel.

 

Over mij

Tijdens het Eigenwijsfestival van 2016 heb ik voor het eerst de kracht ervaren van een ritueel samenzijn met andere vrouwen. Dat gebeurde tijdens mijn eerste zweethut. Die werd door twee vrouwen geleid. Buiten waren er drie vrouwen die het vuur hoedden. En er deden alleen vrouwen mee. Wat ik in die hut meemaakte was bijzonder en zette mij op het pad van het Sjamanisme.

Tijdens de afgelopen jaren heb ik op het Loreleifestival en op andere plaatsen nog meer workshops meegemaakt, waardoor ik me kon verbinden met mijn eigen Vrouwenkracht, met andere vrouwen en met de Krachten van de natuur en het Universum.

Daardoor en door de andere dingen die ik heb gedaan, heb ik heel veel bij mezelf geheeld en ontdekt hoe ik anderen kan helpen met mijn kennis, kunde en ervaring. Daarnaast wil ik me graag dieper met andere vrouwen verbinden om op een ander niveau samen helingswerk te doen.

Al een paar jaar heb ik de wens een Maancirkel te starten en nu is het de juiste tijd daarvoor! Ik vind het heerlijk om me te verbinden met ander vrouwen die zich bewust zijn van het feit dat ze de levenservaring en levenswijsheid die ze hebben opgedaan, mogen gaan gebruiken om anderen te ondersteunen op hun pad.

Vanuit vrouwelijke wijsheid weer vrij en verbonden in het leven staan

Praktische informatie 

Data

Deze Drumcirkel komt bijeen op de op de eerste zondag van de maand. 

De data voor 2021 zijn:

zondag  3 januari 2021
zondag 7 februari 2021
zondag 7 maart 2021
zondag 4 april 2021
zondag 2 mei 2021
zondag 6 juni 2021
zondag 4 juli 2021
zondag 1 augustus 2021
zondag 5 september 2021
zondag 3 oktober 2021
zondag 7 november 2021
zondag 5 december 2021

Kosten 

De bijdrage voor de Drumcirkel is €10 per bijeenkomst. 

 

Locatie 

We komen bij elkaar op het veld van Houthandel Veeneman aan de Woudhuizerweg 95, 7325 WL Apeldoorn 

Bij slecht weer zitten we bij de kachel in de loods.

 

Tijd

De Maancirkel begint om 19.30 uur en is om circa 22.00 uur afgelopen.

Inloop vanaf 19.15 uur.

Wil je deel uitmaken van deze cirkel? Meld je hier aan. Dan neem ik contact met je op voor een kennismakingsgesprek.