Jaargroep Het Keltisch Jaarwiel

In de Keltische traditie geeft het Jaarwiel het cyclische ritme van de natuur weer. Op vaste momenten in het jaar, bepaald door de stand van de Zon en de Maan werden acht jaarfeesten gevierd.

Wij zijn in onze huidige maatschappij/cultuur het contact met de natuur en het ritme van de seizoenen kwijtgeraakt. Door het vieren van de jaarfeesten worden we ons hier weer van bewust en kunnen we ervaren hoe het cyclische ritme van Moeder Aarde ons leven beïnvloedt.

Ieder feest markeert een overgang en vraagt daarmee om terug te kijken naar wat was en vooruit te kijken naar wat gaat komen. De Transformatespiraal gaat ons daarbij helpen.

Deze jaargroep is bedoeld voor iedereen die meer contact wil maken met het ritme van de natuur en zich hier samen met anderen wil verdiepen in de achtergrond en betekenis van de Keltische jaarfeesten.

Wat gaan we doen in deze jaargroep?

We komen ongeveer om de 6 weken bij elkaar. Iedere keer staat één van de 8 jaarfeesten centraal.

In de ochtend krijg je een inleiding in de achtergrond van het feest en delen we wat ons op dat moment bezighoudt en hoe dat zich verhoudt tot het thema van het jaarfeest.

In de middag doen we een meditatie en gaat we een spiraalloop doen in de Transformatiespiraal. Hierin ondersteunen we elkaar door te drummen.

Na afloop eten we samen, rond het kampvuur, een eenvoudige maaltijd van soep, salade en brood.

De rol van de Transformatiespiraal

De Transformatiespiraal is een dubbele spiraal waar je doorheen loopt. Je begint aan een kant en loopt tegen de klok in naar het midden. Dan loop je door en ga je met de klok mee naar de uitgang aan de andere kant.

Je zou kunnen zeggen dat je van het verleden naar het heden naar de toekomst loopt. Onderweg ervaar je wat er nog bij jou speelt. In het midden kun je dat achter je laten en in het tweede deel kun je voelen wat zich voor jou wil openen in de toekomst.

Wat brengt het jou als deelnemer?

Door mee te doen in deze jaargroep verbindt je je weer bewust met de natuur en de seizoenen. Als je je levensritme daarop aan gaat passen zul je merken dat je makkelijker kunt meebewegen wat er in je leven gebeurt.

Het lopen van de spiraal ondersteunt jouw persoonlijke proces van transformatie.

Praktische informatie 

Data

De jaargroep zal bijeenkomen op de volgende dagen:

  • dinsdag 21 maart Ostara (Lente Equinox)
  • maandag 1 mei Beltane
  • woensdag 21 juni Litha (Midzomer)
  • dinsdag 1 augustus Lughnasadh
  • maandag 18 september Mabon (Herfst Equinox)
  • dinsdag 31 oktober Samhain
  • donderdag 21 december Yule (Midwinter)
  • vrijdag 2 februari 2024 Imbolc

Kosten

Deelname aan de jaargroep kost € 888,- . Dit bedrag dient in principe vooraf betaald te worden.Tot 1 maart geldt er een vroegboekkorting. Je betaalt dan € 666,-

Aanmelden

Wil je graag meedoen met de opleiding, dan maak ik graag vooraf even kennis met je, telefonisch, via Zoom of in mijn praktijk. Je kunt de afspraak hiervoor zelf inplannen via de knop hieronder.

Tijd

De groepsdagen beginnen om 10.00 uur en zijn om 19.30u uur afgelopen.

Vanaf 9.45 uur staan de koffie en thee klaar.

Locatie

De praktijk van Touch for growth. We maken daar gebruik van de groepsruimte en de tuin.

Adres: Veenweg 18, 9678TL Westerlee

Meedoen met de Jaargroep Het Keltisch Jaarwiel?

Zet dan nu de stap!

Ik bied  je graag een gratis intakegesprek aan om samen te kijken naar

waar jij  nu staat,

waar je naar toe wilt en

hoe deze jaargroep je daarbij kan helpen.