Maancirkel Groningen

Waarom een Maancirkel

In vroeger tijden kwamen in veel culturen vrouwen in hun maantijd een paar dagen bij elkaar. In die dagen hoefden ze niets te doen, er werd voor ze gezorgd. Ze hadden tijd voor zichzelf en voor elkaar. Ze deelden verhalen, liederen en hun wijsheid. Zo ondersteunden ze elkaar in hun proces van transformatie en groei, persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

 In de huidige tijd doen we dat niet meer. Daardoor zijn we de verbinding met onszelf en met andere vrouwen kwijtgeraakt. En zijn we vergeten hoe krachtig het kan zijn om deel uit te maken van het collectieve energieveld van Vrouwenkracht. Hoe meer vrouwen zich in Maancirkels met elkaar verbinden, elkaar ondersteunen en versterken, hoe krachtiger dit oeroude energieveld wordt.

 Meld je hier aan voor de eerstvolgende Maancirkel

Ik maak graag even kennis met je voordat je een Maancirkel bij gaat wonen. Er zijn maandelijks twee Maancirkels. Eentje met Volle Maan en eentje met Nieuwe Maan. Tijdens een kennismakingsgesprek kijken we samen naar welke het meest geschikt is voor jou. Als je op onderstaande knop klikt, kun je daarvoor een afspraak maken.

Wat is een Maancirkel? 

Een Maancirkel is een besloten Cirkel van vrouwen die iedere maan(d) bij elkaar komen om met elkaar te delen wat er speelt in hun leven en te leren van elkaars levenswijsheid.

Aan het begin van iedere Maancirkel maken we verbinding met de Natuur en haar Krachten en ons diepere zelf.  Tijdens de Maancirkel werken we met de energie van de Maan en thema’s die daar op dat moment bij horen. We voeren rituelen uit en gaan de verbinding van het Zusterschap aan. We delen wat ons bezighoudt en waar we tegenaan lopen in ons leven en we doen helingswerk. Daardoor leren we onszelf beter kennen en kunnen we allemaal nieuwe stappen zetten op het pad van Volwassen Vrouw naar Wijze Vrouw.

Tijdens de bijeenkomsten ondersteun ik het proces met een drum, sjamanistische technieken, opstellingen, geleide visualisaties, creativiteit, lichaamsgerichte en zelfbewustzijns-oefeningen, meditatie of wat zich maar aandient.

We doen dit binnen de veiligheid van een Heilige Ruimte die we aan het begin van iedere bijeenkomst van de Maancirkel opnieuw samen creëren.

Nieuwe Maancirkel of Volle Maancirkel?

De Nieuwe Maancirkel is voor (jonge) vrouwen die nog op zoek zijn naar wie ze zijn en die nog aan het begin van hun levenspad als volwassen vrouw staan.

Nieuwe Maan is het uitgesproken moment om stil te staan bij wat je los te laten hebt en ruimte te maken voor iets nieuws.

Aan het eind van iedere Nieuwe Maancirkel heb je weer een beetje meer inzicht in wie jij bent en ga je naar huis met een beeld van de eerste stappen die je kunt zetten om dat wat jij wilt bereiken te verwezenlijken.

 

De Volle Maancirkel is voor (oudere) vrouwen die voelen dat ze hun levenservaring als levenswijsheid willen gaan delen met anderen.  En dat ze die ten dienste willen gaan stellen van het grotere geheel.

We zullen steeds werken op een collectief niveau met dat wat we zelf tegenkomen in ons dagelijks leven.

Daarbij zullen we ons laten leiden door de Grootmoeders, zij die het Web van het Leven weven.

Wanneer is een Maancirkel iets voor jou?

 

Als jij wil onderzoeken hoe je nog beter in je vrouwelijke kracht kan gaan staan

Als vrouw is het belangrijk om je te gaan verbinden met de vrouwelijke kracht in jou. Met wie kun je dat beter doen, dan met een groep vrouwen die hetzelfde verlangen hebben?

Als jij de wens hebt je verbinden met andere vrouwen

Door je te verbinden met andere vrouwen kom je erachter wat precies jouw unieke kracht is en wat jij kan leren van anderen. En dat je niet alleen bent en het niet alleen hoeft te doen.

Als je een commitment wilt maken om een jaar lang maandelijks samen te komen*

Door maandelijks tijd te nemen om bij elkaar te zijn kunnen we de verbinding van het Maanzusterschap aangaan en in de veiligheid van een besloten kring de volgende stap maken in onze persoonlijke en collectieve ontwikkeling.

Voel jij een volmondig JA bij de hierboven genoemde punten?

Dan ben je van harte welkom in een van mijn Maancirkels !

Als je mee wil doen met een Maancirkel, klik dan op de knop hieronder en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek via Zoom of in mijn praktijk.

In dit gesprek gaan we dan kijken elke cirkel het best bij jou past, de Volle Maaancirkel of de Nieuwe Maancirkel.

Over mij

Tijdens het Eigenwijsfestival van 2016 heb ik voor het eerst de kracht ervaren van een ritueel samenzijn met andere vrouwen. Dat gebeurde tijdens mijn eerste zweethut. Die werd door twee vrouwen geleid. Buiten waren er drie vrouwen die het vuur hoedden. En er deden alleen vrouwen mee. Wat ik in die hut meemaakte was bijzonder en zette mij op het pad van het Sjamanisme.

Die zweethut liet me ook zien hoe fijn het kon zijn om je te verbinden met andere vrouwen. In mijn dagelijkse leven werkte ik in een mannenwereld en was er in de relatie met andere vrouwen vaak een element van competitie.

Ook in het gezin waarin ik opgroeide met twee zussen was het ieder voor zich en had ik het ware Zusterschap nog niet ervaren. 

Ondertussen is dat helemaal veranderd en  vind ik het heerlijk om me te verbinden met andere vrouwen en samen te onderzoeken hoe we nog meer in onze vrouwelijke kracht kunnen gaan staan en van daaruit het collectief te ondersteunen.

Samen staan we sterker in onze Vrouwenkracht

Praktische informatie 

De data

De Volle Maancirkels vinden (meestal) plaats op de dag van de Volle Maan, dus op wisselende dagen van de week.

De data voor 2023 zijn: 

  • zondag 4 juni
  • maandag 3 juli
  • maandag 31 juli
  • woensdag 30 augustus
  • zondag 1 oktober (via Zoom)
  • zondag 29 oktober
  • maandag 29 november
  • woensdag 27 december

 

Aantal deelneemsters

In verband met de groote van mijn ruimte is er in beide cirkels plek voor 7 vrouwen.

We zijn in in maart gestart en de Volle Maancirkel is nu vol.

 

 

Kosten 

Deelname aan een Maancirkel kost €33,- per keer of €90 bij per kwartaal.

Heb je een kleine beurs, vraag dan wat ik kan doen om je tegemoet te komen om deelname mogelijk te maken.

Aanmelden

De Volle Maancirkel is inmiddels vol. Bij voldoende belangstelling zal ik nog een Maancirkel starten. Dit zal pas na de zomer zijn. Dus meld je aan als je interesse hebt!

Wil je graag lid worden van  een Maancirkel, dan maak ik graag vooraf even kennis met je, telefonisch, via Zoom of in mijn praktijk. Je kunt de afspraak hiervoor zelf inplannen via de knop hieronder.

Tijd

Vooraf eten we met elkaar. Dit is op basis van potluck, dus iedereen brengt iets mee om te delen.

Het eten begint om 18.00 uur, de Maancirkel begint om 19.30 uur en is om circa 22.00 uur afgelopen.

 

Locatie

De Maancirkels worden gehouden de praktijk van Touch for growth aan de Veenweg 18, 9678TL Westerlee.

Van maart t/m september zitten we bij mooi weer buiten om het vuur, in de wintermaanden binnen in de gezellige groepsruimte.

Wil je deel uitmaken van deze cirkel? Meld je dan hier aan en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.