Wijze Vrouwen Maancirkel

Waarom een Maancirkel

In vroeger tijden kwamen in veel culturen vrouwen in hun maantijd een paar dagen bij elkaar. In die dagen hoefden ze niets te doen, er werd voor ze gezorgd. Ze hadden tijd voor zichzelf en voor elkaar. Ze deelden verhalen, liederen en hun wijsheid. Zo ondersteunden ze elkaar in hun proces van transformatie en groei, persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

 In de huidige tijd doen we dat niet meer. Daardoor zijn we de verbinding met onszelf en met andere vrouwen kwijtgeraakt. En zijn we vergeten hoe krachtig het kan zijn om deel uit te maken van het collectieve energieveld van Vrouwenkracht. Hoe meer vrouwen zich in Maancirkels met elkaar verbinden, elkaar ondersteunen en versterken, hoe krachtiger dit oeroude energieveld wordt.

Wat is een Maancirkel? 

Een Maancirkel is een besloten Cirkel van vrouwen die iedere maan(d) bij elkaar komen om met elkaar te delen wat er speelt in hun leven en te leren van elkaars levenswijsheid.

Aan het begin van iedere Maancirkel maken we verbinding met de Natuur en haar Krachten en ons diepere zelf.  Tijdens de Maancirkel werken we met de energie van de Maan en thema’s die daar op dat moment bij horen. We voeren rituelen uit en gaan de verbinding van het Zusterschap aan. We delen wat ons bezighoudt en waar we tegenaan lopen in ons leven en we doen helingswerk. Daardoor leren we onszelf beter kennen en kunnen we allemaal nieuwe stappen zetten op het pad van Volwassen Vrouw naar Wijze Vrouw.

Tijdens de bijeenkomsten ondersteun ik het proces met een drum, sjamanistische technieken, opstellingen, geleide visualisaties, creativiteit, lichaamsgerichte en zelfbewustzijns-oefeningen, meditatie of wat zich maar aandient.

We doen dit binnen de veiligheid van een Heilige Ruimte die we aan het begin van iedere bijeenkomst van de Maancirkel opnieuw samen creëren.

Wanneer is deze maancirkel voor jou?

 

Als jij (bijna) klaar bent om je wijsheid met andere vrouwen te delen

Als vrouw leg je in je leven een pad af van Meisje naar Vrouw naar Wijze Vrouw. In de overgang van Vrouw naar Wijze Vrouw ga je het verlangen voelen om je wijsheid te delen met anderen. Je krijgt het gevoel dat je iets te brengen hebt, maar weet nog niet altijd hoe en wat precies.

Als jij de wens hebt je verbinden met andere vrouwen

Door je te verbinden met andere vrouwen kom je erachter wat precies jouw unieke wijsheid is en wat jij kan leren van anderen. En dat je niet alleen bent en het niet alleen hoeft te doen.

Als je een commitment wilt maken om een jaar lang maandelijks samen te komen

Door maandelijks tijd te nemen om bij elkaar te zijn kunnen we de verbinding van het Maanzusterschap aangaan en in de veiligheid van een besloten kring de volgende stap maken in onze persoonlijke en collectieve ontwikkeling.

 

Voel jij een volmondig JA bij de hierboven genoemde punten?

Dan ben je van harte welkom in deze Maancirkel !

Bij voldoende belangstelling zal ik ook starten met een cirkel met Nieuwe Maan  voor jongere vrouwen die nog niet in de fase van de Wijze Vrouw zijn en ondersteuning zoeken in de fase het  Volwassen Vrouw zijn.

Als je mee wil doen met de Wijze Vrouwen Maancirkel of interesse hebt in de Nieuwe Maancirkel, klik dan op de knop hieronder en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek via Zoom of in mijn praktijk.

Over mij

Tijdens het Eigenwijsfestival van 2016 heb ik voor het eerst de kracht ervaren van een ritueel samenzijn met andere vrouwen. Dat gebeurde tijdens mijn eerste zweethut. Die werd door twee vrouwen geleid. Buiten waren er drie vrouwen die het vuur hoedden. En er deden alleen vrouwen mee. Wat ik in die hut meemaakte was bijzonder en zette mij op het pad van het Sjamanisme.

Tijdens de afgelopen jaren heb ik op het Loreleifestival en op andere plaatsen nog meer workshops meegemaakt, waardoor ik me kon verbinden met mijn eigen Vrouwenkracht, met andere vrouwen en met de Krachten van de natuur en het Universum.

Daardoor en door de andere dingen die ik heb gedaan, heb ik heel veel bij mezelf geheeld en ontdekt hoe ik anderen kan helpen met mijn kennis, kunde en ervaring. Daarnaast wil ik me graag dieper met andere vrouwen verbinden om op een ander niveau samen helingswerk te doen.

Al een paar jaar heb ik de wens een Maancirkel te starten en nu is het de juiste tijd daarvoor! Ik vind het heerlijk om me te verbinden met ander vrouwen die zich bewust zijn van het feit dat ze de levenservaring en levenswijsheid die ze hebben opgedaan, mogen gaan gebruiken om anderen te ondersteunen op hun pad.

Vanuit vrouwelijke wijsheid weer vrij en verbonden in het leven staan

Praktische informatie 

Data

In 2022 zal de Wijze Vrouwen Maancirkel plaatsvinden op de dag van de Volle Maan. Dus op wisselende avonden in de week.

De data voor 2021 zijn:

dinsdag 18 januari 2022
woensdag 16 februari 2022
vrijdag 18 maart 2022
zaterdag 16 april 2022
maandag 16 mei 2022
dinsdag 14 juni 2022
woensdag 13 juli 2022
vrijdag 12 augustus 2022
zaterdag 10 september 2022
zondag 9 oktober 2022
dinsdag 8 november 2022
donderdag 8 december 2022

Kosten 

Deelname aan een Maancirkel kost €30,- per maand. De cirkels in febrauri en maart zijn open cirkels en bedoeld om kennis te maken met hoe het gaat in een Maancirkel.

Daarna kun je kiezen of je verder gaat en als je dat wil vraag ik je een commitment te maken voor de rest van het jaar.

Aanmelden

Wil je graag meedoen met de Wijze Vrouwen Maancirkel, dan maak ik graag vooraf kennis met je, via Zoom of in mijn praktijk. Je kunt de afspraak hiervoor zelf inplannen via de knop hieronder.

Tijd

De Maancirkel begint om 19.30 uur en is om circa 22.00 uur afgelopen.

Inloop vanaf 19.15 uur.

Locatie

In februari 2022 start ik aan Veenweg 18, 9678TL Westerlee met een nieuwe Wijze Vrouwen Maancirkel

Indien het weer het toelaat, zitten we buiten bij het vuur, anders binnen in mijn gezellige groepsruimte.

Bij voldoende belangstelling zal ik ook starten met een cirkel met Nieuwe Maan  voor jongere vrouwen die nog niet in de fase van de Wijze Vrouw zijn en ondersteuning zoeken in de fase het  Volwassen Vrouw zijn.

Wil je deel uitmaken van deze cirkel? Meld je dan hier aan en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.