Maancirkel Groningen

Waarom een Maancirkel

In vroeger tijden kwamen in veel culturen vrouwen in hun maantijd een paar dagen bij elkaar. In die dagen hoefden ze niets te doen, er werd voor ze gezorgd. Ze hadden tijd voor zichzelf en voor elkaar. Ze deelden verhalen, liederen en hun wijsheid. Zo ondersteunden ze elkaar in hun proces van transformatie en groei, persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

 In de huidige tijd doen we dat niet meer. Daardoor zijn we de verbinding met onszelf en met andere vrouwen kwijtgeraakt. En zijn we vergeten hoe krachtig het kan zijn om deel uit te maken van het collectieve energieveld van Vrouwenkracht. Hoe meer vrouwen zich in Maancirkels met elkaar verbinden, elkaar ondersteunen en versterken, hoe krachtiger dit oeroude energieveld wordt.

Meld je hier aan voor de eerstvolgende Maancirkel

Ik maak graag even kennis met je voordat je de Maancirkel bij gaat wonen. Dus als je op onderstaande knop klikt, kun je daarvoor een afspraak maken.

Wat is een Maancirkel? 

Een Maancirkel is een besloten Cirkel van vrouwen die iedere maan(d) bij elkaar komen om met elkaar te delen wat er speelt in hun leven en te leren van elkaars levenswijsheid.

Aan het begin van iedere Maancirkel maken we verbinding met de Natuur en haar Krachten en ons diepere zelf.  Tijdens de Maancirkel werken we met de energie van de Maan en thema’s die daar op dat moment bij horen. We voeren rituelen uit en gaan de verbinding van het Zusterschap aan. We delen wat ons bezighoudt en waar we tegenaan lopen in ons leven en we doen helingswerk. Daardoor leren we onszelf beter kennen en kunnen we allemaal nieuwe stappen zetten op het pad van Volwassen Vrouw naar Wijze Vrouw.

Tijdens de bijeenkomsten ondersteun ik het proces met een drum, sjamanistische technieken, opstellingen, geleide visualisaties, creativiteit, lichaamsgerichte en zelfbewustzijns-oefeningen, meditatie of wat zich maar aandient.

We doen dit binnen de veiligheid van een Heilige Ruimte die we aan het begin van iedere bijeenkomst van de Maancirkel opnieuw samen creëren.

Wanneer is deze maancirkel voor jou?

 

Als jij wil onderzoeken hoe je nog beter in je vrouwelijke kracht kan gaan staan

Als vrouw is het belangrijk om je te gaan verbinden met de vrouwelijke kracht in jou. Met wie kun je dat beter doen, dan met een groep vrouwen die hetzelfde verlangen hebben?

Als jij de wens hebt je verbinden met andere vrouwen

Door je te verbinden met andere vrouwen kom je erachter wat precies jouw unieke kracht is en wat jij kan leren van anderen. En dat je niet alleen bent en het niet alleen hoeft te doen.

Als je een commitment wilt maken om een jaar lang maandelijks samen te komen*

Door maandelijks tijd te nemen om bij elkaar te zijn kunnen we de verbinding van het Maanzusterschap aangaan en in de veiligheid van een besloten kring de volgende stap maken in onze persoonlijke en collectieve ontwikkeling.

*in 2022 in de cirkel open en kun je onderzoeken of je dit in 2023 wil

 

Voel jij een volmondig JA bij de hierboven genoemde punten?

Dan ben je van harte welkom in deze Maancirkel !

Als je mee wil doen met de Maancirkel of interesse hebt in de Nieuwe Maancirkel, klik dan op de knop hieronder en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek via Zoom of in mijn praktijk.

Over mij

Tijdens het Eigenwijsfestival van 2016 heb ik voor het eerst de kracht ervaren van een ritueel samenzijn met andere vrouwen. Dat gebeurde tijdens mijn eerste zweethut. Die werd door twee vrouwen geleid. Buiten waren er drie vrouwen die het vuur hoedden. En er deden alleen vrouwen mee. Wat ik in die hut meemaakte was bijzonder en zette mij op het pad van het Sjamanisme.

Tijdens de afgelopen jaren heb ik op het Loreleifestival en op andere plaatsen nog meer workshops meegemaakt, waardoor ik me kon verbinden met mijn eigen Vrouwenkracht, met andere vrouwen en met de Krachten van de natuur en het Universum.

Daardoor en door de andere dingen die ik heb gedaan, heb ik heel veel bij mezelf geheeld en ontdekt hoe ik anderen kan helpen met mijn kennis, kunde en ervaring. Daarnaast wil ik me graag dieper met andere vrouwen verbinden om op een ander niveau samen helingswerk te doen.

In 2021 ben ik gestart met mijn eerste Maancirkel in Deventer. Door mijn verhuizing begin 2022 moest ik stoppen met die Maancirkel. Nu ben ik weer met een cirkel begonnen in mijn nieuwe woonplaats Westerlee. Ik vind het heerlijk om me te verbinden met andere vrouwen en samen te onderzoeken hoe we nog meer in onze vrouwelijke kracht kunnen gaan staan.

Samen staan we sterker in onze Vrouwenkracht

Praktische informatie 

De data

 

De eerstvolgende Maancirkel zal zijn op woensdag 13 juli.

Wil je makkelijker op de hoogte blijven van de data? Wordt dan lid van de Telegram-groep Maancirkel Groningen. Klik hier om je aan te melden.

 

Kosten 

Deelname aan een Maancirkel kost €20,- . Dit jaar zijn alle cirkels open, dus je kunt af en toe meedoen of iedere maand. Zo kun je rustig kennismaken en ervaren wat het bijwonen van een Maancirkel je brengt.

Aanmelden

Wil je graag meedoen met de Maancirkel, dan maak ik graag vooraf even kennis met je, telefonisch, via Zoom of in mijn praktijk. Je kunt de afspraak hiervoor zelf inplannen via de knop hieronder.

Tijd

De Maancirkel begint om 19.30 uur en is om circa 22.00 uur afgelopen.

Inloop vanaf 19.15 uur.

Locatie

De Maancirkels wordne gehouden in de groepsruimte van mijn praktijk aan de Veenweg 18, 9678TL Westerlee.

Indien het weer het toelaat, zitten we buiten bij het vuur.

Wil je deel uitmaken van deze cirkel? Meld je dan hier aan en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.