Over mij

Hoi, leuk dat je wat meer over mij wilt weten. Mijn naam is Xandra Snoeker en ik vertel je hieronder hoe ik ertoe gekomen ben om mijn carrière als wiskundige aan de wilgen te hangen en lichaamstherapeut te worden.

Burn-out als keerpunt

Ik heb ooit wiskunde gestudeerd en jarenlang als wiskundige gewerkt.  Totdat ik een burn-out kreeg. Dat was een keerpunt in mijn leven. Op weg naar herstel heb ik een hele reis gemaakt. Die reis begon met het accepteren van het feit dat ik er alleen niet uit kwam en dat ik hulp nodig had. Welke hulp wist ik niet direct, maar ik voelde wel dat alleen gesprekken met een psycholoog niet voldoende zouden zijn.

Lichaam als sleutel

Voor mij bleek de sleutel in mijn lichaam te liggen. Ik was het verleerd om te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Emoties liet ik nauwelijks toe en als ik ze al toeliet, vroeg ik me nooit af waar ze vandaan kwamen en waarom ik door bepaalde dingen geraakt werd. Ik voelde me vaak slachtoffer en machteloos. Dat ging zich uiten in allerlei fysieke kwalen. Ik kwam steeds vaker bij de fysiotherapeut. Achteraf gezien was mijn lichaam me al heel lang duidelijk aan het maken dat ik het roer om moest gooien, maar ik had daar nooit naar leren luisteren.

Beter in mijn vel

Tijdens de afgelopen jaren heb ik verschillende soorten lichaamswerk gedaan en ben ik allerlei oude emoties gaan voelen en verwerken. Daardoor ben ik erachter gekomen welke mechanismes uit mijn jeugd ik nog gebruikte en welke overtuigingen ik had. Ik ontdekte hoe die mij nu, als volwassen mens, belemmerden. Door die los te laten is mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid, sta ik een stuk relaxter in de wereld en heb ik mijn nieuwe talenten kunnen ontdekken. Ik heb mezelf veel beter leren kennen en begrijpen. Ik weet nu dat ik niet alleen analytisch sterk ben, maar ook hooggevoelig.

Mijn drijfveer

Mijn drijfveer is om mensen te helpen met al mijn kennis, kunde en ervaring. Toen ik tijdens een zomercursus in aanraking kwam met masseren realiseerde ik wat ik met mijn talenten wilde gaan doen: mensen helpen hun energie en kracht weer te gaan voelen door ze in contact te brengen met wat hun lichaam te vertellen heeft!

Mijn gave

Weer later ontdekte ik dat ik een gave heb in mijn handen: ik voel bij andere mensen precies waar ik hun lichaam aan moet raken om ze in contact te brengen met dat wat hun lijf hen wil vertellen. Als ik met mensen systemisch werk spiegelt mijn lichaam dat wat er gebeurt in het lichaam van de ander. Je zou kunnen zeggen dat ik een lichaamsluisteraar ben.

 

Opleidingen die ik heb gevolgd

Holistische massage

Tijdens mijn opleiding bij Positive Touch  heb ik geleerd over bodymind connectie en  hoe mensen met behulp van  massage te begeleiden bij bewustwording en heelwording van lichaam en geest.

Schooljaar 2016-2017

Het roepen van de ziel

Een 10 daagse training door Connie van der Arend voor systemisch werk via het lichaam. Een moie combinatie van lichaamsgericht werken en de theorie van familieopstellingen  zoals  geformuleerd door Bert Hellinger.

Voorjaar 2019

Dansen met de maskers

Een ervaringsgerichte training  van 6 dagen waarin de helende bewegingen voor de verschillende Karakterstructuren werden uitgediept met nehulp van oefeningen uit het lichaamswerk en de Biodanza.

2019

Hoe klanten mij ervaren

Ben er nu 4 keer geweest en elke keer sta ik weer verbaasd wat het allemaal bij me los maakt! Kom er elke keer blijer vandaan! En ik zie de toekomst weer een stuk zonniger in! Bedankt!

Marijke

Wil jij samen met mij werken aan meer energie en levensvreugde?

Klik dan nu op de knop hieronder en vraag een intakegesprek aan